Smalțul dinților este cel mai dur compus din corpul uman. Cu toate acestea, este important să ne amintim că nu este bine să ne utilizăm dinţii pentru a deschide sticle sau ambalaje, în caz contrar, dinţii se pot rupe sau ciopli!


În medie, oamenii petrec aproximativ 48 secunde pe zi spălându-se pe dinţi. Nu este suficient de mult pentru a elimina toată placa bacteriană şi particulele de alimente rămase. Sfatul nostru este să vă spălaţi pe dinţi cel puțin 2 minute, de două ori pe zi.

Noi producem aproximativ 25.000 de litri de salivă în timpul vieții noastre. Este de ajuns pentru a umple 2 piscine! Și saliva este, credeţi sau nu, un lucru bun pentru zâmbete noastre, deoarece ea ajută la neutralizarea acidului și la protejarea dinţilor de carii.

Vorbind despre pizza, ştiai că brânza este de fapt sănătoasă pentru dinţi. Ea conține calciu și fosfor şi poate reduce nivelul pH-ului din placa și poate ajuta la remineralizarea smaltului.

     Noi, echipa de la Favorit Dental Clinic suntem aici ca tu să ai cel mai frumos zâmbet. Dacă a trecut ceva timp de când nu ai mai făcut o vizita la dentist, sună-ne acum la 0722.367.642 pentru a programa o consultaţie.

dental-care-facts