Cum putem avea grijă de igiena dentară în cel mai eficient mod urmând câtiva paşi simpli?

Pasul 1: Periajul dentar
Aceasta este metoda pricipală şi obligatorie de a curăţa dinţii şi astfel să elimini depozitele de mâncare rămase şi să îţi masezi gingiile. Periuţa ta de dinţi trebuie să aibă peri medii, cu care să poţi curăţa fiecare dinte, mişcarea corectă fiind dinspre gingie înspre dinţi. Pasta de dinţi folosită nu trebuie să fie de un anumit tip sau să aparţină unui anume brand ci este important să se potriveasca nevoilor tale.
Vrei să ştii ce tipuri de periuţe de dinţi există şi care este cea mai potrivită pentru tine? Află mai multe citind acest articol 
Totuşi, în cazul unei boli parodontale sau a unei sensibilităţi dentinare, se pot alterna pastele de dinţi normale cu cele necesare afecţiunii, astfel: poţi folosi dimineaţa o pastă normală şi seara pe cea cu indicaţie specială. Periajul dinţilor se face de la apariţia primului dinte – de la aproximativ 6 luni – chiar dacă acesta nu a ieşit complet.

Pasul 2: Folosirea apei de gură
Această metodă ajutătoare completează periajul şi împrospătează respiraţia, previne apariţia cariilor, protejează cavitatea bucală şi consolidează smalţul dinţilor. Avantajul apei de gură este că ajunge în unele locuri ale gurii, unde periuţa nu poate ajunge.
În general există trei tipuri de apă de gură:
– Apa de gură cosmetică care împrospătează gura, combate respiraţia urât mirositoare, maschează mirosurile grele şi lasă dinţii curaţi. Rareori, au puterea de a lupta cu bacteriile şi cu tartru, deci nu protejează dinţii împotriva cariilor.
– Apa de gură antiseptică combate placa şi protejează dinţii împotriva cariilor dar împrospătează şi respiraţia.
– Apa de gură cu fluorură este destinată persoanelor cu nevoi speciale – sensibilitate şi carii.

Pasul 3: Folosirea aţei dentare
Multe persoane consideră că un simplu periaj al dinților este suficient pentru igiena dentară. De fapt, lucrurile nu stau deloc așa; placa bacteriană și resturile alimentare nu sunt întotdeauna îndepărtate cu ajutorul periuței de dinți, deoarece aceasta nu poate curăța foarte bine spațiile dintre dinți sau cele aflate de-a lungul gingiei. De aceea, aproape toți medicii specialiști recomandă utilizarea, pe lângă periajul obișnuit, a aței dentare, care este mult mai eficientă pentru spațiile inaccesibile.
Află care sunt pașii ce trebuie urmați atunci când foloseşti aţa dentară