În sfârșit a venit vara! Fiindcă lunile călduroase sunt perfecte pentru a petrece timpul împreună cu cei dragi bucurându-te de soare, poți fi tentat să neglijezi rutina zilnică de îngrijire a dinților. Ți-am pregătit 4 sfaturi care te vor ajuta să te distrezi toată vara fără ca dinții tăi și ai familiei tale să aibă de suferit…

 

Respectă o rutină

 

Periajul dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare rămân la fel de importante vara ca și în tot restul anului. Este ușor să alegi să sari peste periajul de seară în perioada vacanței, când copiii se bucură de zilele însorite și poate adorm mai târziu decât în timpul școlii. Indiferent de cât de aglomerate vor fi lunile de vară, supraveghează-i pe cei mici pentru a fi sigur că nu uită de curățarea zilnică a dinților! Este valabil și pentru tine – nu sări peste igiena orală zilnică!

 

Dacă plănuiți să plecați în concediu, nu uita să pui în bagaj periuțele, pasta de dinți și ața dentară! Imediat ce ai ajuns la destinația de vacanță despachetează periuțele și pune-le într-un pahar în baie, pentru a te asigura că nu mențin umiditatea. O periuță umedă care nu este aerisită devine rapid mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

 

Consultul de rutină

 

Deși majoritatea părinților programează o vizită de rutină la dentist pentru copii înainte de începerea școlii, noi îți recomandăm să faci asta la începutul verii. În acest fel copiii vor începe vacanța cu dinții sănătoși și vei evita situația în care o carie îl poate supăra pe cel mic chiar atunci când sunteți plecați în concediu.

 

Vei scăpa de altfel și de aglomerația de la dentist din luna august – încă un motiv în plus să programezi un consult din timp în clinica noastră, sunând la unul dintre numerele 0722.367.642 sau 021.794.1466.

 

Evită urgențele dentare

 

Odată cu vremea caldă toată lumea se bucură de sporturi și activități fizice afară. Fie că înotați la piscină, jucați volei, mergeți pe bicicletă sau aveți alte activități împreună, trebuie să fiți atenți la eventualele accidente care pot fractura sau sparge dinții

 

Dacă practicați sporturi care ar putea rezulta în lovituri în zona gurii, este important să vă protejați dinții cu o gutieră pe care dentiștii noștri o pot realiza cu ușurință. Dacă ai nevoie totuși de o vizită de urgență la dentist, nu o amâna! Este important să primești ajutor pentru a-ți păstra dinții naturali intacți!

 

Ai grijă la ce mănânci

 

Cui nu îi plac înghețata și băuturile reci acidulate? Într-o zi de vară toridă cu toții căutăm să ne răcorim… Toate aceste alimente și băuturi acide pot ataca totuși smalțul dinților și cauza carii dacă sunt consumate în exces. Nu renunța la ele fiindcă sunt delicioase, dar ai grijă să nu le consumi zilnic și să îți clătești gura cu apă după ce le-ai savurat.

 

Părinților le recomandăm să își facă suficiente provizii de gustări sănătoase pentru copiii care stau acasă toată ziua și caută cu siguranță ceva de ronțăit. Alege fructe și legume de sezon și spală-le în prealabil, pentru a fi ușor pentru ei să le ia din frigider. Dacă ai nevoie de inspirație pentru gustări numai bune pentru dinți sănătoși, citește articolul acesta și fă tot posibilul să faci mâncatul sănătos distractiv pentru copii.

 

Profită de vară și ai grijă de dinții tăi și ai familiei tale urmând sfaturile noastre. Echipa Favorit Dental Clinic îți stă la dispoziție toată vara pentru programări și urgențe dentare!