Deși majoritatea oamenilor cred că singurele consecințe ale unei igiene orale precare pot fi un zâmbet inestetic și o respirație urât mirositoare, în realitate neglijarea dinților poate duce la numeroase probleme de sănătate. Știai de exemplu că diabetul, bolile de inimă și de plămâni, atacurile vasculare cerebrale, nașterile premature, greutatea scăzută la naștere, boala Alzheimer sau demența sunt doar câteva dintre posibilele urmări ale neîngrijirii dinților?

Din fericire, majoritatea problemelor dentare pot fi prevenite cu ușurință! Tocmai de aceea ți-am pregătit o listă cu 6 amenințări pentru sănătatea ta orală și sfaturile noastre pentru a le evita!

 

Dieta precară

Ceea ce mănânci influențează direct sănătatea ta orală. Cu toții știm că cel mai cunoscut inamic al dinților sănătoși este zahărul, care hrănește bacteriile cauzatoare de carii. Totuși zahărul nu este singurul vinovat!

O dietă insuficientă din punct de vedere nutrițional poate duce la malnutriție, o afecțiune care este surprinzător prezentă și în țările dezvoltate și nu este neapărat influențată de situația ta financiară. Fără o dietă nutritivă, corpul tău își pierde din capacitatea de a lupta cu infecțiile și bolile, crescând astfel riscurile de a-ți fi afectată sănătatea orală.

Pentru a-ți menține imunitatea puternică și dinții sănătoși, limitează consumul de zaharuri și asigură-te că ai o dietă echilibrată, bogată în nutrienți.

 

Fumatul

Nu este un secret că fumatul dăunează sănătății. Trebuie să știi că fumatul și mestecarea tutunului cauzează numeroase probleme dentare, inclusiv dezvoltarea și accelerarea bolilor parodontale și apariția cancerului oral.

Te încurajăm să te informezi despre metode de a te lăsa de fumat și să cauți sprijin la cei dragi pentru a reusi!

 

Neglijarea vizitelor la dentist

Atunci când dentistul te consultă la fiecare 6 luni, acesta poate depista din timp și trata problemele dentare înainte ca acestea să se acutizeze. Astfel vei construi o relație de încredere și comunciare cu dentistul tău, vei afla despre tehnici noi care te pot ajuta să îți menții sănătatea orală, vei economisi bani, iar vizitele la stomatolog nu îți vor mai cauza anxietate. Învață cum să te pregătești pentru o vizită la dentist chiar aici.

 

Amânarea problemelor

„O să rezolv asta mai târziu” sau „ Nu pare grav”. De câte ori ți-ai spus asta și ai amânat rezolvarea problemelor dentare? Neglijarea lor duce adesea la afecțiuni mai grave, la durere sau tratamente scumpe în viitor.

Nu amâna problemele dentare, chiar dacă ți se pare că sunt mici. Contactează-ne și cere părerea dentistului. Rolul nostru este să avem grijă de sănătatea ta și facem asta cu drag în fiecare zi!

 

Piercingurile orale

Deși înțelegem că piercingurile au devenit o formă de artă, vrem ca tu să știi la ce riscuri te supui dacă îți faci unul:

  • Dureri.
  • Inflamație și infecție orală.
  • Afectarea țesutului gingival.
  • Sângerări dificil de controlat în cazul în care un vas de sânge a fost atins de ac în timpul procedurii.
  • Dinți crăpați sau ciobiți.
  • Intoxicarea sângelui sau formarea unor cheaguri de sânge.

Riscurile acestea sunt reale și poți fi chiar tu ghinionistul care se confruntă cu ele. Sfatul nostru este simplu: refuză piercingurile și apelează la estetica dentară pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos care nu va trece niciodată neobservat.

 

Roaderea unghiilor

Să încetezi să îți mai rozi unghiile poate fi o provocare – dar dacă nu vei scăpa de obiceiul acesta, sănătatea ta orală va suferi mai mult decât manichiura! Te expui la riscuri de crăpare și tocirea a dinților, rănirea gingiilor, sensibilitate dentară, boli parodontale și chiar pierderea dinților. Dentistul îți poate oferi soluții care să te ajute să scapi de acest obicei, așa că nu ezita să ne ceri ajutorul!

Un lucru e sigur: dacă tu cunoști principalele amenințări pentru sănătatea ta orală, ești deja pe drumul cel bun către un zâmbet sănătos! Programează-te aici pentru o consultație cu unul din medicii Favorit Dental Clinic și noi te vom ajuta să îți îngrijești dinții așa cum trebuie!