Pe măsură ce înaintăm în vârstă, dinţii îşi schimbă în mod natural culoarea. Uneori, dacă se consumă în cantitati mari ceai, cafea, vin roşu sau alte alimente şi băuturi bogate în coloranţi, dinţii se pot decolora mult mai repede. O altă cauză majoră a îngălbenirii dinţilor este fumatul.

Produsele pentru albirea dinţilor pot stopa sau încetini acest proces. Ele conţin, de obicei, substanţe chimice care, atunci când se descompun, îi permit oxigenului să ajungă în suprafaţa exterioară tare a dinţilor, albindu-i. Cât timp va dura acest efect de albire, este diferit de la om la om şi poate varia de la câteva luni până la 3 ani.

Există mai multe modalităţi pe care le poţi adopta pentru albirea dinţilor. Poţi achiziţiona diverse kituri pentru tratamentul la domiciliu sau să apelezi la un medic stomatolog. Albirea dinţilor nu va funcţiona pe dinţi falşi, coroane sau umpluturi (inclusiv plombele de culoarea dintelui), dar medicul dentist poate fi în măsură să le înlocuiască pe acestea cu altele adecvate. Dacă ţi s-a aplicat un tratament de canal, pe orice dinte, acesta se poate decolora în timp. Totuşi, există posibilitatea de a albi aceşti dinţi prin aplicarea produsului de albire în interiorul dintelui.

Dacă ai carii sau boli ale gingiilor, acestea trebuie să fie tratate înainte de a începe orice tratament de albire. Există cazuri în care medicul stomatolog poate descuraja procesul de albire a dinţilor. De exemplu, albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează.

Discută cu medicul dentist despre diferitele metode de albire şi alege care va fi cea mai eficientă pentru tine, pentru a avea cu tine, permanent, un Zâmbet de Vacanţă.

Nu uita, în această lună, la Favorit Dental Clinic este luna familiei. Vino împreună cu cel puţin un membru al familiei tale şi beneficiezi de consultaţie şi radiologie gratuită, iar preţul serviciilor stomatologice este redus cu 15%.