În cazul în care sunteți nemulțumiți de zâmbetul dumneavoastră (din punct de vedere coloristic) sau vă doriți un zâmbet strălucitor la un eveniment la care sunteți sau ați dori să fiți în centrul atenției, există numeroase procedee și metode de albire a dinților în scopuri estetice.
Aflată în practica stomatologică de mai mult timp în țări din vest, cosmetica dentara câștigă din ce în ce mai mult teren și în România.
Una dintre cele mai obișnuite operații de cosmetizare a zâmbetului, ușor de aplicat și cu rezultate vizibile și durabile este albirea dentară.
Ce se albește, de fapt, în acest proces?
Structurile dintelui sunt reprezentate de smalț (la exteriorul coroanei dentare – partea vizibilă a dintelui), dentina (sub smalțul dentar) și cementul (substanța dură ce acoperă rădăcina dentară). Aceste structuri protejează pulpa dentară (așa-numitul “nerv” al dintelui).
Culoarea naturală a smalțului dentar este alb-translucidă, potențată de culoarea structurilor aflate sub acesta. Culoarea normală a dentinei este galbenă, dar are o structură poroasă și anumiți compuși provenind din “nervul” dentar trec în dentină, colorând-o în maroniu, maroniu-roșcat sau maroniu-gri. Culoarea pe care o observăm se datorează unui complex de factori organici sau anorganici ce intervin în cadrul structurilor dure dentare, fie din interiorul dintelui, fie din exteriorul acestuia, cu predominanța factorilor interni. Din acest motiv, simpla periere a dinților nu poate preveni colorarea dintelui în galben închis pe masură ce avansăm în vârstă. Vă puteți peria o zi întreagă, dar, cu siguranța, nu veți obține o albire a dinților!
Este momentul în care albirea profesională intervine în sprijinul dorințelor dumneavoastră de a vă îmbunătăți aspectul estetic dentar.
Tratamentul de albire profesională poate fi efectuat prin mai multe proceduri, spre exemplu albire mecanică, albire chimică sau albire cu aparatul laser.
După consultul de specialitate efectuat de medicul dentist se stabileşte tipul de tratament de albire indicat fiecărui pacient. De precizat este că albirea chimică se recomandă atunci când starea de sănătate a dintelui este bună.
Înainte de orice fel de albire este necesar un detartraj și un periaj profesional realizat de către medicul stomatolog. În timpul albirii, pe toată perioada tratamentului plus încă 48 ore se recomandă să nu se consume cafea, coca cola, ciocolată, cacao, vin roșu sau alte băuturi cu un conținut ridicat de coloranți.
De asemenea, pentru un rezultat adecvat, fumatul este total interzis pe întreaga perioadă a tratamentului. Este posibil să apară o ușoară sensibilitate a dinților dar aceasta se remite după 1-3 zile sau după o aplicare de gel cu fluor.
Aceste albiri în scop cosmetic nu sunt dăunătoare pentru dinți în măsura în care nu se abuzează de ele. După o albire este indicat să se aștepte aproximativ 12-18 luni până la efectuarea unui nou tratament.
Vă așteptăm la Favorit Dental Clinic cu o ofertă estivală Albire + Igienizare (detartraj + albire +airflow) 650 Ron