Prima vizită la stomatolog

Prima vizită la stomatolog ar trebui să se întample după apariția primului dințișor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de un an. Este o ocazie ca bebelușul să cunoască doctorul într-un mod prietenos, fără stress. Această vizită nu presupune vreun tratament. (mai mult…)

De ce este detartrajul important?

Detartrajul este o procedură stomatologică neinvazivă prin care se îndepărtează placa bacteriană și depozitele de tartru de pe dinți, lăsând în urmă suprafețe netede, lustruite și curate. Printr-o igienă orală defectuoasă placa dentară se poate transforma într-un depozit aderent pe dinţi numit tartru.  (mai mult…)

Albirea dentară – Ușor de aplicat și cu rezultate vizibile

În cazul în care sunteți nemulțumiți de zâmbetul dumneavoastră (din punct de vedere coloristic) sau vă doriți un zâmbet strălucitor la un eveniment la care sunteți sau ați dori să fiți în centrul atenției, există numeroase procedee și metode de albire a dinților în scopuri…

Ce este inhalosedarea?

Inhalosedarea reprezintă cea mai răspândită şi mai cunoscută metodă de relaxare a pacientului utilizată de medicii stomatologi în cabinet. (mai mult…)

Cum ne protejăm pacienții de infecții. Sterilizarea în clinica stomatologică

Rulajul mare de pacienţi într-o clinică stomatologică determină creşterea încărcăturii microbiene în spaţiul acesteia. În plus, utilizarea dispozitivelor rotative conduce la împrăştierea la distanţă a materiilor organice (dentină, salivă, sânge) posibil contaminate cu germeni patogeni. (mai mult…)

Fațetele dentare

O dantură frumoasă ne oferă un zâmbet sănătos și agreabil, devenind astfel mult mai încrezători in propria persoană. (mai mult…)

Riscurile amânării implantului dentar

În momentul in care ne pierdem un dinte, nu considerăm că este un lucru grav. Totuși consecințele pe termen lung pot fi serioase.  Amânarea înlocuirii dinților lipsă poate face tratamentul mai complicat și mai costisitor. Osul maxilar intră intr-un proces de resorbție, dinții adiacenți incep…

Începe anul cu un consult stomatologic

Mulți dintre noi considera că, atât timp cât nu mai există durere sau alte simptome ingrijorătoare cum ar fi, sângerare, roșeață, umflături ale gingiei sau lipsa de substanță, nu este necesar să se prezinte la consult la cabinetul stomatologic. Mergând însă pe principiul că este…

Retratamentul endodontic

Retratamentul endodontic reprezintă totalitatea manoperelor de reluare a tratamentului endodontic, ȋncepȃnd cu ȋndepărtarea obturaţiei coronare (sau a coroanei, după caz), continuȃnd cu ȋndepărtarea obturaţiei radiculare și are ca scop dezinfectarea spațiului endodontic și reobturarea ulterioară a acestuia. (mai mult…)

Bruxismul, patologie a societății moderne

    Odată cu progresul tehnico-științific și migrarea oamenilor către orașe creșterea numărului de persoane pe metru pătrat, omul este expus din ce în ce mai multor factori stresanți (agenți cauzatori ai stresului). Nivelurile ridicate ale acestora pot duce la variate modificări ale sănătății fizice…