Copiii sunt de obicei fascinați de știintă, biologie și în special de corpul uman. Poți deschide discuția despre igiena orală și chiar să îl ajuți să deprindă obiceiuri sănătoase într-un mod distractiv! Iată cum…

Începe prin a-i împărtăși povești și informații interesante despre dinți și gură…Iată câteva:

  • Balenele nu au dinți, în schimb rechinii au mai multe seturi de dinți, însumând un număr de aproximativ 30.000 pe parcursul vieții.
  • Un om produce aproape 25.000 de litri de salivă în timpul vieții, de ajuns pentru a umple două piscine!
  • Gura melcului, deși nu este mai mare decât vârful unui ac, conține 25 de dinți chiar pe limbă!
  • Smalțul dentar (care acoperă dintele) este cea mai dură parte a corpului uman.
  • Copiii mici au 20 de dinți de lapte.
  • Majoritatea copiilor încep să își piardă dinții de lapte în jurul vârstei de 6 ani.
  • Dinții încep să crească în interiorul gingiilor de când bebelușul este în burtica mamei.
  • Fiecare dintre noi are dinții diferiți, unici!

Învață-l prin propriul exemplu

Dacă i-ai stârnit interestul cu mici detalii interesante este momentul să îi arăți de ce este important să aibă mereu grijă de dințișori. Dacă tu vei fi entuziasmat despre îngrijirea dinților, la fel va fi și copilul tău. Fii un bun exemplu de urmat!

Lasă-l să stea lângă tine atunci când îți periezi dinții și folosești ața dentară. Explică-i pașii pe care îi urmezi pentru a curăța dinții și spune-i că toți oamenii trebuie să facă asta dimineața și seara pentru a se bucura de dinți sănătoși, cu care pot mânca bunătăți și cu care pot zâmbi larg.

Oferă-i un cadou…dentar!

Atunci când îi arăți copilului tău cum să își perieze dinții, oferă-i o mică surpriză pentru a-i spori entuziasmul pentru igiena orală. Cumpără-i o periuță de dinți pentru copii, cu perii moi, alegând un model distractiv, eventual cu eroul lui preferat din desene animate.

Dăruiește-i și o carte pentru copii legată de dințișori și vizitele la dentist, pentru ca voi să puteți citi împreună și să continuați discuția despre igiena orală. Alte idei de cadouri pot fi autocolantele cu dințișori sau chiar un set de jucărie cu instrumentele folosite la dentist.

Programează-i apoi prima vizită la dentist și ai grijă să urmezi sfaturile noastre despre cum să îți ajuți copilul să nu îi fie frică de consultul stomatologic

Zâna Măseluță
Inspiră-te din ideile noastre testate pentru Zâna Măseluță
 pentru a-l încuraja să își îngrijească dinții.

Învață-l să evite obiceiurile nesănătoase

După cum știi, cariile sunt o afecțiune bacteriană, care se poate răspândi de la o persoană la alta prin salivă. Învață-ți copilul să nu împartă furculița, lingura sau lingurița cu nimeni (nici măcar cu familia!). Ai grijă să folosești explicații pozitive, care să nu îl sperie!

Alegeți o „casă dentară”

Începe educația dentară a copilului de la o vârstă fragedă. Până la împlinirea vârstei de un an îți recomandăm să îi găsești copilului un cabinet stomatologic prietenos sau o „casă dentară” cum îi spunem noi, unde copilul tău va primi mereu informații despre îngrijirea dinților, tratamentele potrivite și cel mai important, unde el se va simți în largul lui pe măsură ce crește.

Medicii dentiști de la Favorit Dental Clinic știu exact cum să îngrijească zâmbetul copilului tău, cu răbdare și tehnici testate prin care micuțul să fie relaxat de fiecare dată când ne vizitează.

Urmează sfaturile noastre pentru a-ți învăța copilul cum să își mențină zâmbetul sănătos și nu ezita să ne adresezi întrebări într-un comentariu sau să faci o programare aici pentru o primă consultație a celui mic la Favorit Dental Clinic!