Ața dentară – una dintre cele mai controversate modalități de a curăța spațiile dintre dinți unde periuța nu poate ajunge. Noi medicii o iubim, pacienții în schimb întâmpină adesea dificultăți în a o folosi și aleg adesea să sară peste această etapă atât de necesară pentru îngrijirea dinților și prevenirea apariției cariilor și a problemelor gingivale. 

 

Știai că dacă sari peste folosirea aței dentare practic nu cureți 40% din suprafața dinților? Imaginează-ți cât de tare afectează în timp dinții tăi ignorarea acestui obicei atât de important…

 

Există oare o soluție potrivită pentru cei care nu se pot obișnui cu folosirea aței dentare? Răspunsul nostru este DA – poți folosi dușul bucal!

 

Avantajele dușului bucal

 

Studii clinice au demonstrat că dușul bucal este o alternativă eficientă pentru curățarea spațiilor dintre dinți, fiind la fel de folositor în reducerea problemelor gingivale și la îndepărtarea plăcii bacteriene.

 

Iată și câteva din avantajele folosirii dușului bucal:

 

  • Curăță cu blândețe și în siguranță zonele în care pacientul are implanturi sau alte lucrări dentare. De exemplu, dacă ai unul sau mai multe implanturi, medicul tău ți-a explicat cât de important este să urmezi o igienă orală strictă pentru longevitatea implanturilor. Dușul bucal este opțiunea potrivită pe care o poți folosi în acest caz.
  • Dacă porți un aparat ortodontic, dușul bucal îți va face viața ușoară, fiind mult mai la îndemână să îți menții igiena orală și să elimini resturile de mâncare cu acesta față de ața dentară.
  • Este mai ușor de folosit decât clasica ață dentară întrucât nu necesită la fel de multă dexteritate. Durează aproximativ un minut să îți cureți dinții după periaj cu dușul bucal, fiind vorba doar de direcționarea firului de apă în mod corect în zonele care necesită atenție. După investiția inițială în dușul bucal pe care îl preferi, nu ai nevoie de altceva în afară de apă. La alegere, poți opta să adaugi jumătate de căpăcel de apă de gură în apa cu care umpli dușul bucal, pentru un plus de prospețime.
  • Poate fi folosit de aproape toate categoriile de vârstă, inclusiv copii peste 6 ani (sub supravegherea părinților bineînțeles).

 

În final, alegerea între ața dentară și dușul bucal depinde de preferințele tale. Ca medici dentiști suntem obișnuiți cu faptul că pacienții au păreri și gusturi care diferă. 

 

Important este ca tu să înțelegi că sănătatea dinților tăi depinde de întreținerea unei igiene orale zilnice corespunzătoare. Instrumentele pe care le folosești pentru curățarea temeinică a dinților rămân alegerea ta. Dacă simți că ața dentară nu este pentru tine, apelează cu încredere la dușul bucal pentru a-ți menține dinții sănătoși!