Fațetele dentare sunt soluția perfectă pentru cineva care își dorește să se bucure rapid de un zâmbet fermecător, fiind în principal folosite ca soluție estetică pentru pacienții cu dinții pătați, tociți sau care prezintă goluri între ei.

Trebuie să știi totuși că fațetele dentare sunt o soluție permanentă, așa că este important să alegi o clinică stomatologică cu experiență pentru aplicarea lor: cheia este să obții un zâmbet care să arate 100% natural.

 

Ce sunt fațetele dentare?

O fațetă dentară este de fapt o bucată subțire de porțelan, care este folosită de medicul dentist pentru a reface aspectul dintelui, oferind în același timp o rezistență mecanică similară cu cea a smalțului dentar. Fiecare fațetă dentară este realizată exact după conturul dintelui tău natural, fiind lipită cu precizie de către medicul dentist de smalțul dintelui.

 

Cum se aplică fațetele dentare?

Aplicarea fațetelor dentare implică de obicei în jur de două vizite la cabinetul stomatologic. Întregul proces de luare a amprentelor dentare și de aplicare a fațetelor durează de obicei două săptămâni, perioadă care include bineînțeles timpul de lucru al laboratorului de tehnică dentară.

 

Iată pașii principali de realizare și aplicare a fațetelor:

  1. Medicul dentist va curăța dinții și va alege nuanța corectă pentru fațetele dentare, astfel încât rezultatul final să fie unul care arată natural.
  2. Se vor lua amprentele dentare după care laboratorul va realiza fațetele personalizate pentru fiecare pacient. La acest pas, tu ai posibilitatea de a opta pentru aplicarea de fațete dentare provizorii pe dinți, până când cele permanente vor fi gata.

    Mai mult, tot în această etapă poți solicita medicului realizarea unui mulaj de ceară al fațetelor propuse de laborator, astfel încât tu să poți vedea exact cum va arăta zâmbetul tău final. În momentul în care medicul dentist te va ajuta să încerci acest mulaj, acesta poate analiza cu atenție viitoarea mușcătură, putând propune modificări și îmbunătățiri la fațetele dentare care vor fi realizate pentru tine. Cheia aici este ca ție să îți placă aspectul viitoarelor fațete și ca tu să te simți confortabil cu ele și să ai o mușcătură corectă.

    Dacă ești pasionat de mașini, poți asemăna mulajul acesta cu un test drive pe care îl faci înainte de zâmbetul permanent pe care îl vei obține.

  3. După ce laboratorul a terminat fațetele dentare permanente, medicul dentist va îndepărta pe cele temporare (dacă este cazul). Acesta va curăța apoi dinții și va aplica cu ajutorul unui adeziv special fațetele dentare permanente.
  4. Mulți medici aleg să programeze o vizită de control după aplicarea fațetelor, pentru a se asigura că tu te simți confortabil cu ele.

 

De știut!

Nu toți pacienții sunt candidați potriviți pentru aplicarea fațetelor dentare. În funcție de starea ta de sănătate orală și mușcătura pe care o ai, medicul stomatolog este cel care va hotărî dacă fațetele dentare sunt recomandate pentru tine. O vizită la cabinetul medicului va fi suficientă pentru a afla dacă ești un candidat potrivit și a discuta exact despre planul de tratament și costurile pe care le implică.

 

Dacă vrei să îți transformi zâmbetul cu ajutorul fațetelor dentare, te așteptăm pentru un consult la Favorit Dental Clinic. Echipa noastră are experiența necesară pentru a-ți oferi un zâmbet natural, estetic și funcțional, care te va ajuta să îți recapeți încrederea în tine!

Pentru programări și întrebări ne poți contacta aici. Abia așteptăm să te cunoaștem!