Deși ca medici dentiști insistăm mereu asupra importanța igienei orale și a prevenției problemelor dentare serioase, în contextul pandemiei actuale cu noul Coronavirus îngrijirea dinților a devenit esențială pentru a evita orice urgență stomatologică.

 

După cum bine știi, în perioada situației de urgență pe care o traversăm clinicile și cabinetele dentare sunt închise pentru a proteja sănătatea doctorilor și a pacienților totodată. Singura opțiune de tratament pe care o ai în momentul de față este să apelezi la secțiile de urgențe stomatologice din spitale. 

 

Noi îți recomandăm să eviți pe cât posibil apariția unei urgențe dentare urmând cu strictețe zilnic sfaturile noastre de îngrijire a dinților. Pentru a-ți fi ușor să ai toate informațiile necesare situației tale, ți-am pregătit o listă utilă cu articolele noastre cele mai folositoare pentru această perioadă, împărțite în mod convenabil pe categorii.

 

Bebeluși, copii și femei gravide

 

 • Dacă ești însărcinată, urmează sfaturile noastre de aici.
 • Dacă ai un bebeluș, citește ghidul nostru complet despre erupția dentară chiar aici. Vei ști exact cum să recunoști semnele erupției dentare și ce remedii să aplici pentru a nu fi nevoit să te deplasezi la medicul pediatru decât în cazuri de urgență.
 • Află cum să ai grijă de dinții copilului tău în această perioadă, cu sfaturi utile pentru toate grupele de vârstă (de la nou-născut la adolescent). Citește mai multe chiar aici.
 • Folosește izolarea acasă ca o oportunitate pentru a-i educa pe cei mici despre îngrijirea dinților. Citește aici cum poți face asta și nu uita să te folosești de legendara Zână Măseluță pentru a motiva copiii să nu sară peste igiena orală zilnică.
 • Evită dezvoltarea cariilor la copii în perioada aceasta convingându-i pe cei mici să își perieze dinții corect de două ori pe zi. Citește aici despre cum poți face asta cu ușurință.

 

Adulți

 

 • Învață să eviți cele mai comune greșeli în igiena orală citind acest articol
 • Dacă porți un aparat ortodontic, asigură-te că îl cureți corespunzător urmând sfaturile noastre de aici
 • Dacă te confrunți cu anumite probleme dentare care apar odată cu înaintarea în vârstă, îți recomandăm să citești recomandările noastre de aici.

 

Nutriție în perioada crizei

 

Pe lângă igiena orală zilnică, ceea ce tu și familia ta mâncați în perioada izolării acasă contribuie direct de asemenea la sănătatea dinților tăi. 

 

 • Învață de aici cum să faci mâncatul sănătos distractiv pentru cei mici.
 • Urmează sfaturile noastre de nutriție pentru un zâmbet sănătos pe care le detaliem în articolul de aici.
 • Încearcă trucurile noastre de aici pentru a diminua cantitatea de zahăr pe care o consumi în perioada următoare.

 

Urgențele dentare

 

Nu știi exact când ai de-a face cu o urgență dentară? Citește acest articol pentru a afla când ai nevoie de o vizită de urgență la medicul stomatolog.

 

Deși clinica noastră este închisă în această perioadă, medicii Favorit Dental Clinic oferă în momentul de față CONSULTAȚII GRATUITE și SFATURI prin telefon la numărul 0722.367.642. Dacă te confrunți cu o problemă dentară în perioada aceasta nu ezita să ne suni pentru sfaturi.

 

Chiar dacă traversăm o perioadă extrem de dificilă, nu uita să îți păstrezi optimismul și să urmezi îndeaproape recomandările autorităților. Pentru o doză de râs, te invităm să citești acest articol sau acesta. Să fiți sănătoși!