Radiologie

În multe cazuri, medicii stomatologi  au nevoie de o radiografie dentară pentru a se asigura că pot oferi cea mai bună soluție și cel mai eficient tratament. Radiografia dentară ne poate arăta zone afectate care nu sunt vizibile în timpul consultației inițiale, abcese, carii care…

Consultație

Prima vizită are o importanță majoră în relația pacient – medic stomatolog și de aceea noi o tratăm cu mare atenție. Pe parcursul acesteia sunteți bineveniți să ne comunicați ce anume vă supără, ce anume doriți și așteptați de la noi. În afara urgențelor stomatologice,…

Implantologie

Implantul dentar este rezolvarea cea mai modernă şi mai fiziologică a edentaţiilor, adică a lipsei totale sau parțiale a dinților. Această metodă exclude afectarea dinţilor vecini prin şlefuire ca în cazul punţilor dentare. Implantul dentar este o piesa de titan care se inserează chirurgical în osul alveolar,…

Estetica dentara

Deși nu este o disciplină stomatologică în sine, estetica dentară devine din ce în ce mai mult în zilele noastre un corolar al celorlalte discipline stomatologice. Ca o scurtă definiție putem afirma că estetica dentară însumează acele activități al căror scop este îmbunătățirea felului în care…

Pedodonție

Pedodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu tratamentele dentare la copii. Această categorie specială de pacienți are cerințele ei specifice, un rol deosebit de important jucându-l abilitatea medicului de a se împrieteni cu copilul și de a-l face să suporte consultațiile și tratamentele cu cât…

Parodontologie

Auzim deseori despre boli parodontale și parodontologie, însă nu știm întotdeauna ce se ascunde în spatele acestei denumiri. Lucrurile sunt simple. Parodontologia se ocupă de combaterea bolilor ce afectează gingia și alte țesuturi ce susțin dintele, iar cauzele principale ale acestor boli sunt placa dentară și…

Ortodontie

Ortodonția este o specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu studiul si tratamentul malocluziilor (malocluzie = “mușcătură” defectuoasă) care pot fi un rezultat al neregularității dinților, relațiilor intermaxilare disproporționate sau amândouă la un loc. Dinţii strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai…

Endodontie

Termenul de endodonție este un neologism provenit la noi din limbă franceză care la rândul ei l-a format din combinarea a două cuvinte din greaca veche (endo -„înăuntru”și odons – „dinte”). Așa cum îi arată numele endodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratamentul…

Profilaxie

Profilaxia reprezintă prevenirea îmbolnăvirii dentare şi prevenirea complicaţiilor în cazul afecţiunilor deja existente. Descoperirea timpurie a afecţiunii este soluţia pentru evitarea tratamentelor complicate şi costisitoare. Principalele afecţiuni dentare, caria dentară şi boala parodontală, nu sunt bogate în simptome în stadiile incipiente. Pacientul nu poate detecta singur dacă apare…

Protetica

Protetica dentară se ocupă cu refacerea funcţiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea cu proteze fixe (coroniţe, punţi dentare fixe) sau cu proteze mobile (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacienţilor echilibrul funcţional, estetic şi psihic. În cadrul lucrărilor mobile,…