Dinții tăi trebuie să arate perfect la exterior si să fie totodată sănătoși la interior.

 

Ce este tratamentul endodontic?

  • Dintele sănătos este compus din mai multe straturi: smalțul dur la exterior, apoi un strat de dentină, iar la interior un țesut moale numit pulpă dentară. Atunci când medicul stomatolog observă îmbolnăvirea sau rănirea pulpei dentare, acesta va elimina țesutul infectat sau inflamat (nervul) printr-un tratament endodontic (de canal).
  • Scopul endodonției este de a-ți păstra pe cât posibil dantura naturală, iar medicii noștri stomatologi apelează la extracție doar ca ultimă metodă.

 

Care sunt avantajele tratamentului endodontic?

  • Pierderea unui dinte grăbește pierderea altor dinți, de aceea păstrarea dinților este esențială, împiedicând înclinarea sau migrarea dinților si eliminând nevoia montării unei punți sau a unui implant.
  • Deși este mai scump decât o extracție, tratamentul endodontic (de canal) este mai eficient si avantajos ca și cost pe termen mediu și lung, eliminând necesitatea unor tratamente complexe precum implantul dentar.

 

Ce implică un tratament endodontic?

  • Tratamentul endodontic (de canal) se desfășoară în mai multe ședințe, prima etapa fiind diagnosticul. Tratamentul endodontic (de canal) dureaza între 1 si 3 ore, fiind necesare între 1 și 3 ședințe, în funcție de nevoile pacientului.
  • Pe parcursul etapelor, medicul stomatolog efectuează uneori radiografii dentare, pentru a se asigura de execuția corectă și sigură a lucrării. Doza de radiații la care pacientul este expus este extrem de mică datorită aparatului modern de radiologie digitală de care dispune clinica noastră.

 

Voi simți durere?

  • Tratamentul de canal se realizează întotdeauna sub anestezie locală fiind complet nedureros. Mai mult, medicii noștri stomatologi se asigură că te vei simți complet comfortabil pe parcursul tratamentului.
  • În unele cazuri în care medicul a tratat o infecție, este posibil să simți o durere moderată dupa încheierea tratamentului. Fii fără grijă totuși, fiindcă medicul nostru dentist îți va prescrie un analgezic ușor, pentru a elimina orice discomfort.

 

Programări la consultație

  • Au trecut mai mult de 6 luni de la ultimul tău control stomatologic? Programeaza-te online la o consultație amănunțită completând formularul de pe site pentru ca noi să detectăm din timp problemele tale dentare și să le rezolvăm! O problemă dentară netratată va fi mult mai costisitoare pe viitor!