Dacă îți lipsește un dinte sau o măsea, îți recomandăm implantul dentar. Lipsa totală sau parțială a dinților poate provoca numeroase probleme dentare, provocându-ți în același timp probleme la mestecarea alimentelor și o lipsă de încredere atunci când vrei să zâmbești.
Ce este implantul dentar?
- Implantul dentar este o procedură stomatologică modernă prin care se înlocuiesc dinții lipsă sau cei care au fost foarte afectați de carii, diverse accidente sau parodontoză.
- Implantul dentar este o piesă de titan care se inserează chirurgical în osul alveolar, în zona edentată.
Când am nevoie de implanturi dentare?
- Când ți-ai pierdut unul sau mai multi dinți și pur și simplu nu mai ai încredere în zâmbetul tău.
- Când dinții lipsă îți provoacă dureri sau dificultați atunci când mănânci.
- Când proteza dentară pe care o porti ți-a cauzat momente jenante și nu mai vrei să treci prin asta. Protezele dentare pot fi uneori voluminoase, instabile sau chiar îți pot provoca dureri. Mai mult, osul din zona fără dinți se retrage în timp, cauzând probleme funcționale și estetice, care pot fi prevenite prin plasarea unui implant în os.
Care sunt beneficiile implantului dentar?
- Dintele implantat arată natural și îți va reda încrederea în zâmbetul tău!
- Implantul dentar îți va permite să mănânci și să vorbești comfortabil și se va simți exact ca un dinte natural. Te vei bucura din nou de plăcerea de a mesteca și de a te bucura de savoarea mâncării!
- Implantul dentar previne atrofia și contracția osoasă care apare atunci când îți pierzi un dinte natural.
Care sunt etapele realizării unui implant dentar?
- Etapa 1: Se face o incizie la nivelul gingiilor și implantul se insereaza în osul maxilar. Gingiile se închid apoi, pentru a permite vindecarea zonei. Urmează o perioadă de 3 luni în care implantul începe să se sudeze în osul alveolar. Durata de vindecare și sudare poate dura însă mai multe luni, în cazul în care s-au realizat și augmentări osoase.
- Etapa 2: Medicul fixează dintele sau dinții pe structura implantului. În funcție de caz, pe un implant dentar se pot sprijini unul sau mai mulți dinți sau proteze.
Voi simți durere?
- Implanturile dentare se plasează la nivelul maxilarului sub anestezie locală, astfel ca tu să nu simți nici o durere pe tot parcursul procedurii.
- După ce trece efectul anesteziei locale unii pacienti simt un ușor disconfort, însă medicul îți va recomanda analgezice care te ajută să treci ușor peste orice senzație neplacută. În general, mulți dintre pacienții noștri nu au avut nevoie de analgezice.
Cine realizează procedura de implantare?
- O echipa formată dintr-un medic chirurg dento-alveolar și un dentist.
- În timp ce chirurgul realizează implantarea/ extracția inițială / adiția osoasă, dentisul se ocupă de protezarea temporară sau permanentă.
- Succesul implanturilor dentare depinde de experiența medicilor, iar specialiștii Favorit Dental Clinic au o experiență vastă în implantologie dentară și lucrează exclusiv cu materiale de ultimă generație.
Care este rata de succes a implanturilor dentare?
- Datorită progreselor în implantologie, implanturile dentare au o rată de succes de peste 90%.
- Succesul implantarii depinde de mulți factori, precum starea ta generală de sănătate, daca ești fumător sau nu, felul în care te ingrijești de igiena ta orală și dacă faci vizite regulate la medicul tău stomatolog.
- Longevitatea implanturilor dentare nu poate fi estimată cu precizie. Totuși, cunoaștem că în 1965 au fost inserate primele implanturi dentare unui pacient care le-a purtat fără probleme până la finalul vieții sale, 41 de ani mai târziu, în 2006.
Ce tipuri de proteze sunt disponibile?
- Proteza singulară (coroana), care înlocuiește un dinte lipsă – fiecare dinte protetic se atașează la propriul implant.
- Proteza parțială (punți fixe), care înlocuiește doi sau mai mulți dinți lipsă – acestea necesită două sau trei implanturi.
- Proteza dentară completă, care înlocuiește toți dinții maxilarului superior sau inferior – numărul implanturilor variază în funcție de tipul de proteză recomandată (fixă sau detașabilă).
Pot apela la implanturi dentare la orice vârstă?
- Cu siguranța da, cu condiția să ai o stare generală de sănătate bună și o structură osoasă care să permită implantarea.
Cum trebuie să îmi îngrijesc implantul dentar?
- Este important să acorzi o atenție sporită igienei orale prin periaj zilnic și folosirea periuței interdentare.
- Longevitatea implanturilor depinde în egală măsură și de controalele regulate și întreținerea profesională pe care trebuie să le faci la medicul stomatolog.
Ce costuri implică implanturile dentare?
- Fiecare pacient este unic și, în urma unei consultații, noi iți vom recomanda un plan de tratament personalizat după nevoile tale. Îți vom comunica toate costurile împreună cu planul de tratament recomandat. Poți consulta lista noastră de prețuri aici.
Programari la consultație
- Programează-te online completând formularul de pe site și noi te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a stabili detaliile.
- Dacă nu mai poți ajunge la consultație, te rugăm sa ne anunți în cel mai scurt timp posibil.