O vizită la medicul dentist poate fi înspăimântătoare pentru copii. Dacă cei mici nu sunt obișnuiți cu cabinetul stomatologic de la o vârstă fragedă și nu sunt întâmpinați de o echipă prietenoasă și pregătită, pot deveni temători și reticenți atunci când este timpul să meargă la dentist. 

Evitarea vizitelor la dentist din cauza fricii copiilor nu este o alegere bună pentru sănătatea dințișorilor, problemele dentare netratate din copilărie având un impact uriaș asupra viitorului zâmbet de adult. Frica se poate învinge, iar noi suntem aici să te ajutăm să o depășiți!

 

Alege echipa potrivită

Un medic dentist specializat în lucrul cu cei mici are în spate o pregătire specifică pentru interacțiunea cu copiii și tratarea tuturor problemelor dentare cu care aceștia se pot confrunta. În clinica noastră copiii se bucură de un tratament special, experiența fiecărei vizite fiind una liniștitoare și distractivă atât pentru ei cât și pentru tine.

Totul, de la primirea în sala de așteptare, până la timpul petrecut în cabinet este orientat spre a le face experiența celor mici cât mai confortabilă.

 

Concentrează-te asupra distracției

Nu aștepta până la primele semne ale cariilor dentare pentru a-ți aduce copilul la dentist. Poți reduce mult sau chiar elimina orice frică legată de medicul dentist dacă faci din vizitele în cabinetul stomatologic o normalitate încă de când este mic. Citește aici și aplică sfaturile noastre pentru a-ți ajuta copilul să nu îi fie frică de stomatolog.

Este important de asemenea să faci îngrijirea dinților de acasă distractivă cu idei amuzante și să te ajuți de Zâna Măseluță pentru a-i ajuta să deprindă obiceiuri sănătoase. Am povestit aici în detaliu despre ideile legate de Zâna Măseluță pe care ți le recomandăm. 

Dacă totuși ai amânat vizita la dentist până a apărut o problemă, sunt lucruri pe care TU le poți face: explică-i copilului aspectele pozitive ale consultației care urmează. Ai grijă să îi spui că medicul va repara dințișorul care îl supără cu ușurință și nu uita să fii entuziasmat de aventura care vă așteaptă la dentist. Promisiunea unei mici recompense după programare îl poate de asemenea face să aștepte cu nerăbdare experiența. Recompensa va fi mereu promisă de tine ca o parte a aventurii în sine și nu ca o răsplată care vine după ceva neplăcut.

 

Nu folosi niciodată medicul stomatolog ca o amenințare

Este ușor să încerci să îl dezveți pe cel mic de la consumul dulciurilor cu avertismente de genul „Dentistul va trebui să-și scoată dinții dacă o ții tot așa!”. Utilizarea medicului stomatolog ca o amenințare nu face decât să mărească frica copilului legată de vizitele la cabinet. Mai mult, cei mici pot rămâne cu anxietate chiar și atunci când ajung adulți, acest lucru având bineînțeles consecințe neplăcute pentru sănătatea lor orală.

 

Îți recomandăm să ne urmezi sfaturile îndeaproape pentru a-ți ajuta copilul să nu fie chinuit de frică atunci când vine în cabinetul medicului stomatolog. Va crește astfel cu dinți sănătoși și se va bucura ca adult de un zâmbet fermecător. 

 

Ești gata să îți aduci copilul la Favorit Dental Clinic? Sună-ne la 0722.367.642 sau completează formularul nostru de programări online chiar aici.