Anul acesta cu siguranță vom avea un Paște altfel. Nevoia de a ne izola în casele noastre și de a păstra distanța de familia extinsă pentru a ne proteja sănătatea schimbă felul în care eram obișnuiți să celebrăm o sărbătoare atât de importantă.

 

Totuși te încurajăm ca anul acesta, mai mult ca niciodată, să găsești modul tău de a sărbători – optimismul și micile bucurii sunt imboldurile care ne vor ajuta pe toți să trecem peste una dintre cele mai dificile încercări trăite vreodată.

 

E momentul să descoperim noi feluri de a sărbători. E momentul să ne bucurăm de un Paște acasă și să alegem modul cel mai ușor de a comunica cu cei dragi pe care nu îi avem aproape în zilele de sărbătoare.

 

Ți-am pregătit câteva idei pentru a petrece Paștele acasă, în siguranță.

 

Acceptă că va fi un Paște diferit

 

Este important ca tu și cei dragi să vă obișnuiți cu gândul că veți fi nevoiți să petreceți Paștele altfel decât în anii trecuți – și e în regulă! Discutați înainte de sărbători cu cei cu care locuiți și plănuiți noi tradiții în funcție de posibilitățile pe care le aveți.

 

Hotărâți împreună ce activități preferați să faceți de Paște și plănuiți ce puteți găti cu proviziile pe care le aveți. Nu uita: nu merită să te aventurezi într-un supermarket aglomerat pentru un anumit ingredient sau fel de mâncare. Dacă nu ai posibilitatea de a găti pentru masa de Paște ceea ce pregăteai de obicei, fii inventiv și găsește soluții alternative, inspirându-te de pe internet.  Dacă ai copii, asigură-te că îi implici în planificarea meniului și pregătirea mesei propriu-zise: îi vei ține ocupați și se vor bucura să vadă pe masă bunătăți la care au contribuit chiar ei!

 

Îți este dor de cei dragi dar nu poți fi alături de ei? Folosește toate modalitățile pe care le ai la dispoziție pentru a vă auzi și de a vă vedea online în ziua de Paște. 

 

Decorează în culori vii

 

Nu a existat un moment mai bun decât acesta pentru a te înveseli. Nu îți trebuie o sesiune de shopping pentru a decora pentru sărbători – fii creativ și caută prin casă obiecte pe care le-ai putea folosi să decorezi masa de Paște în culori cât mai vesele.

 

Scoate vesela de sărbătoare chiar dacă nu veți avea musafiri. Ai decorațiuni de Paște din anii trecuți? Folosește-te de ele! Sau fii inventiv și solicită ajutorul copiilor pentru a decora masa și casa. Cel mai important este ca pregătirile de Paște să vă apropie și să vă binedispună!

 

Locuiești singur? Ar fi o idee bună de asemenea să te răsfeți cu o masă aranjată de sărbătoare și să te îmbraci pentru ocazie! Sună-ți prietenii și familia și luați masa împreună, virtual!

 

Ai grijă de sănătatea ta

 

Cel mai important este să fii precaut când vine vorba de sănătatea ta și a familiei tale. Dacă te confrunți cu probleme de digestie sau suferi de diabet, alege să mănânci cumpătat, conform recomandărilor doctorului tău. Nu este momentul să fii nevoit să apelezi la medic dacă poți evita acest lucru. Fii moderat cu ceea ce mănânci și bei pentru a avea un Paște fără griji.

 

Fii atent și la dieta celor mici în perioada asta de sărbătoare, mai ales la zahărul consumat în exces. Poți urma ghidul nostru complet al dulciurilor de aici.

 

Nu uita de asemenea să îți periezi dinții de două ori pe zi și să folosești ața dentară zilnic pentru a-ți păstra dinții sănătoși și a evita urgențele stomatologice.

 

Echipa Favorit Dental Clinic îți urează un Paște liniștit, încărcat cu mici bucurii și plin de speranță pentru un viitor cu mai puține griji!