Tu știi când ai de-a face cu o urgență dentară? În timp ce unele leziuni ale dinților pot aștepta până la o consultație în programul de lucru normal al medicului stomatolog, unele leziuni pot avea nevoie de tratament imediat, pentru a evita alte complicații. Iată semnele urgențelor dentare:

 

Dinte care se mișcă

Ca adult, dinții tăi nu ar trebui niciodată să se miște! Dacă ai fost implicat într-un accident sportiv sau auto, e cazul să mergi imediat la medicul stomatolog. Pe lângă mișcarea dinților în urma accidentelor, este posibil să fi suferit fracturi dentare sau leziuni ale nervilor sau ale maxilarului. În caz de accident este mai bine să mergi la sigur și să apelezi la o vizită de urgență la dentist decât să riști complicații serioase.

Dacă nu ai suferit un accident dar observi că ți se mișcă unul sau mai mulți dinți trebuie de asemenea să vii de urgență la un consult. Dinții slăbiți sunt de obicei semn al unei infecții cauzate de bolile parodontale sau cariile dentare. Tratamentul stomatologic de urgență în aceste cazuri poate preveni răspândirea infecției și te poate ajuta să îți păstrezi dintele natural.

 

Durere severă de dinți

Dacă ai o durere de dinți care a crescut în intensitate și care se menține după expunerea dinților la mâncăruri și băuturi reci sau calde, este timpul să te adresezi medicului dentist imediat. Tratamentul va depinde de cauză, așa că un diagnostic corect pus de urgență va fi primul pas în ameliorarea durerilor acute.

 

Maxilar umflat

Umflarea maxilarului indică de obicei o infecție a dinților sau a glandelor salivare. Ambele trebuie tratate de urgență și cu seriozitate pentru a nu se agrava și răspândi în organism.

 

Abces dentar

Orice semn de abces dentar ar trebui să te aducă de urgență la dentist. Un dinte cu abces este de obicei semnul unei infecții instalate la baza acestuia, cauzată fie de o carie dentară, boli parodontale sau chiar o fractură dentară. Printre simptomele unui abces dentar se numără febra, un gust neplăcut în gură și chiar puroi. Drenajul unui abces dentar trebuie făcut de urgență, așa că nu amâna deloc să te duci la medic.

 

Dinte amorțit

Ai avut o durere de dinți pe care nu ai tratat-o iar acum dintele ți-a amorțit de-a dreptul? Lipsa oricărei senzații la un dinte nu este un semn bun și poate indica răspândirea unei infecții până la rădăcina acestuia. Dacă observi că ai un dinte amorțit, apelează la o vizită de urgență la dentist. Este posibil să ai nevoie de tratament endodontic (de canal)  sau de alte îngrijiri din partea medicului.

 

Nu uita să fii mereu atent la ceea ce se întâmplă cu dinții tăi. La Favorit Dental Clinic reacționăm prompt la urgențele dentare atunci când ne contactezi, pentru ca dinții tăi să fie în siguranță. Nu ezita să ne suni atunci când ai nevoie la numărul 0722.367.642!